Hodnocení vlivů na životní prostředí - případová studie. Antropogenní ovlivnění pramenné oblasti Oseckého potoka. - Radová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Osecký potok má od svého pramene až po soutok s Loučenským potokem dva protichůdné rázy, které se od sebe značně liší. Rozdíly jsou způsobené především aktivitou člověka. Pozornost je věnována především vlivu úpravy koryta toku na život v toku a kolem něj, a dále znečištění vody Oseckého potoka obyvatelstvem, průmyslem a zemědělstvím.
Environmental impact assement - case study. Anthropogenic influence on spring area of Osek´s stream.
Keywords: Antropogenní; znečištění; úprava toku; revitalizace; anthropogenic; pollution; modification of water course; revitalization