Třídění didaktických testů státní maturitní zkoušky z matematiky v období 2011-2020 - Šroubová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na státní maturitní zkoušku z matematiky, její obsah a kategorizaci vybraných příkladů z didaktických testů státní maturitní zkoušky z matematiky dle kurikula pro základní školy. Práce obsahuje popis historického vývoje státní maturitní zkoušky, samotný obsah maturitní zkoušky z matematiky včetně kompetencí a tematických okruhů, které jsou porovnány s Rámcovým vzdělávacím programem pro základní vzdělávání a klasifikaci úloh z didaktických testů z matematiky. Kategorizace vymezuje příklady, které by měli absolventi základní školy zvládnout, zároveň určuje jejich četnost a zaměření. Vybrané příklady z klasifikace jsou otestovány se žáky základní školy v Rapšachu.
Sorting didactical tests in math state graduation exams for the period 2011-2020
Keywords: Historie státní maturitní zkoušky; státní maturitní zkouška z matematiky; klasifikace didaktických testů z matematiky; základní škola; zvládnutí státní maturitní zkoušky z matematiky.; History of the state matura exam; state matura exam in mathematics; classification of didactic tests in mathematics; primary school; pass the state matura exam in mathematics.