Návrh strategického dokumentu cestovního ruchu pro turistickou destinaci Žumberk - Kratochvílová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření návrhu střednědobého strategického dokumentu cestovního ruchu pro destinaci Žumberk. Dále pak provedení zhodnocení potenciálu destinace na základě situační analýzy, navržení priorit a opatření, jejichž realizace povede ke zvýšení konkurenceschopnosti destinace na trhu cestovního ruchu. Jednou z prvních kapitol je literární rešerše, která poskytuje teoretický úvod do dané problematiky. Poté následuje situační analýza a prezentace výsledků z kvantitativního i kvalitativního výzkumu. Na základě získaných výsledků byla navržena vize, cíle a opatření pro vybranou turistickou destinaci.
A Proposal of the Tourism Strategic Document for the Tourist Destination of Žumberk
Keywords: cestovní ruch; strategické plánování v cestovním ruchu; marketing; udržitelný rozvoj; destinace cestovního ruchu; Novohradské hory; Žumberk; Tourism; tourism strategic plan; marketing; sustainable developmnet; tourism destination; Novohradské hory; Žumberk