Psychologické aspekty reklamy - Žáčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce pojednává o fenoménu reklamy jako o specifickém druhu informace a mimo jiné také jako o společenském jevu. Zabývá se jejím vlivem na člověka, rozebrány jsou mechanismy jejího působení. Popsány jsou biologické i psychologické predispozice a citlivost člověka na reklamu. Ústředním motivem jsou specifika reklamních sdělení v dnešní společnosti. Praktická část obsahuje zpracování dotazníku a vyhodnocení průzkumu televizních reklam běžně dostupných na televizních kanálech. Výsledky jsou vyhodnoceny v grafech.
Psychological Aspects of Advertising
Keywords: reklama; propagace; média; mechanismy utváření názorů a postojů; manipulace; advertising; propaganda; media; mechanisms of forming ideas and attitudes; manipulation