Prevence sociálně patologických jevů na základní škole. - Doležalová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce pojednává o problematice prevence sociálně patologických jevů na základních školách. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku sociálně patologických jevů a na problematiku prevence těchto jevů. Součástí diplomové práce je empirický výzkum provedený na základních školách. Výzkum je zaměřen zejména na zpracování a realizaci minimálních preventivních programů na školách, dále jsou zjišťovány vlastní zkušenosti žáků se sociálně patologickými jevy a jejich informovanost o této problematice. Důraz je kladen také na hodnocení preventivních aktivit žáky školy.
Preventation of social-pathology phenomena at elementery school.
Keywords: sociálně patologické jevy; prevence; socially-pathological phenomena; prevention