Volnočasová aktivita tělesně a mentálně postižených, plavání SK Kapři Jindřichův Hradec - Máchová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá volnočasovou aktivitou tělesně a mentálně postižených. Představuje jindřichohradecký sportovní klub, který se věnuje dětem a dospělým s handicapem nejen v oblasti plavání. Teoreticky popisuje základní rozdělení tělesných a mentálních postižení, volného času, volnočasové aktivity a historii plavání ve světě i Čechách. Zabývá se vlivem volnočasové aktivity na zdravé i handicapované jedince.
Leisure activity for the physically and mentally handicapped, swimming SK Kapři Jindřichův Hradec
Keywords: volný čas; tělesné postižení; mentální postižení; plavání; zdravotní plavání; free time; physical disability; mental disability; swimming; healthy swimming