Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu - Velešín - Homolková, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vypracovat situační analýzu rozvoje cestovního ruchu ve Velešíně. Stanovit marketingové cíle, zvolit marketingovou strategii a sestavit marketingový plán. Na tomto základě pak vypracovat návrh konkrétního projektu rozvoje cestovního ruchu ve Velešíně. Dílčími cíli pak zatraktivnění města Velešín v oblasti cestovního ruchu pro účastníky cestovního ruchu i místní obyvatele a zviditelnění a lepší propagace města Velešín. V průběhu roku 2008 byla vedena jednání s Povodím Vltavy, s.p. o zpřístupnění některých lokalit pro šetrnou turistiku, která skončila úspěšně. Podmínkou pro využití nově zpřístupněných lokalit je však vybudování pěší trasy po těchto místech a zajištění informovanosti návštěvníků. Na základě uvedené skutečnosti vznikl projekt, jehož cílem bylo vytvořit turistickou trasu po zpřístupněných místech v bezprostředním okolí římovské přehrady a na vyhlídkách instalovat naučné tabule s texty a fotografiemi, vypovídajícími o tom, jak dané místo vypadalo před vybudováním římovské přehrady.
The proposal of tourism development project - Velešín
Keywords: cestovní ruch; projekt; Velešín; turistická trasa; naučná trasa; vodní nádrž Římov; tiurism; project; Velesin; touristic route; Římov´s dam