Krizové situace v chráněném bydlení pro lidi s mentálním postižením v době nouzového stavu na jaře 2020 z pohledu klientů a zaměstnanců - Šípková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce jsou "Krizové situace v chráněném bydlení pro lidi s mentálním postižením v době nouzového stavu na jaře 2020 z pohledu klientů a zaměstnanců." Cílem práce je identifikovat tyto krizové situace ve službě chráněného bydlení při průběhu nouzového stavu na jaře roku 2020 z pohledu klientů a zaměstnanců a možnosti jejich předcházení či lepšího zvládání. Bakalářská práce má teoretickou část, v níž se zaměřuji na problematiku krizových situací a jejich zvládání. Popisuji sociální službu chráněné bydlení a představuji několik forem mentálního postižení. Výzkumná část probíhala formou dotazování se vybraných klientů a pracovníků v sociálních službách Domova PETRA Mačkov.
Crisis situations in sheltered housing for people with mental disabilities during the emergency in spring of 2020 from the perspective of clients and employees
Keywords: Nouzový stav; krize; chráněné bydlení; mentální postižení; Emergency; crisis; sheltered housing; mental disabilities