Výchovné ovlivňování úzkosti a strachu u dětí předškolního věku - Stieblerová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce řeší výchovné ovlivňování úzkosti a strachu. Je zaměřená na předškolní věk dítěte. Cílem této práce je vyřešení problematiky úzkosti a strachu a pomůcka, jak těmto situacím předcházet. Zvolený problém jsem řešila pomocí odborné literatury. V práci jsou sepsána důležitá fakta o úzkosti a strachu, která by měla být známá veřejnosti, hlavně tedy rodičům a vychovatelům. Na základě zjištěných psychologických údajů jsme schopni pomoci dětem, které jsou nadměrně úzkostné.
Educational influence of anxiety and fear in preschool children
Keywords: Klíčová slova: úzkost; strach; předškolní věk dítěte; výchovné ovlivnění; temperament; typy temperamentu; vazba; separační úzkost; psychická deprivace; subdeprivace; psychomotorický vývoj; projevy úzkosti a strachy.; Key words: distress; stew; preschool age child; educative affection; temperament; types of temperaments; link; separative distress; psychical slump; subderivate; psychomotor process; speeches distress and fears.