Projevy sluneční aktivity a její vliv na fyzikální procesy na Zemi - Šimeček, Eduard (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání vlivů slunečních aktivit na fyzikální procesy na Zemi. První část této práce je zaměřena hlavně na obecné informace o vzniku hvězd a Slunce, společně se základními informacemi o Slunci, jeho vnějších projevech a jejich podrobnějším popisem. V druhé části se zaměřujeme na hlavní cykly sluneční aktivity, jejich popisem a možným vlivem na klimatické změny na Zemi. Třetí část obsahuje vlastní průzkum fenoménu globálního oteplování a úvahy o skutečnostech, zdali je tento fenomén zapříčiněn pouze negativními aktivitami člověka nebo se jedná o do jisté míry normální přírodní proces.
Solar activity and its effect on the physical processes on Earth