Pojem "svět umění" ve filozofii Arthura C. Danta - Schmidtmayerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Základním tématem bakalářské práce je filozofie umění jednoho z nejvlivnějších amerických filozofů druhé poloviny 20. Století ? Arthura C. Danta. Cílem práce je představit dvě nejdiskutovanější studie tohoto autora ? ?Svět umění? a ?Konec umění?, zařadit je do kontextu anglo-americké estetiky 20. století a kriticky zhodnotit jejich vliv. Práce dále nastíní některé kritické názory na Dantovo pojetí a zaměří se též na vztah mezi koncepcí ?světa umění? a institucionální teorií George Dickieho.
Concept of "the artworld" in Arthur C. Danto´s philosophy