Specifika neformální komunikace prostřednictvím internetu - Brožková, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje neformální komunikaci mladých lidí prostřednictvím internetu a některým jejím specifikacím. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se bude zabývat specifiky v oblasti morfologie, syntaxe a lexika. Část praktická se věnuje sledování tohoto druhu komunikace na vybraných internetových serverech - a to u tří věkových skupin: jedná se o studenty základní školy, střední školy a vysoké školy. Cílem je postihnout typické rysy toto druhu komunikace v různých rovinách jazyka, včetně odrazu v pravopisu. Půjde o přepracovanou bakalářskou práci již dříve předloženou k obhajobě v rámci neúspěšné státní závěrečné zkoušky.
The Specifics of Informal Communication through the Internet
Keywords: komunikace na internetu; specifika komunikace; Facebook; emotikon; morfologie; syntax; communication on the internet; specifics of communication; Facebook; emoticon; morphology; syntax