Potenciál environmentálních opatření v ubytovacích zařízeních v oblasti Jindřichohradecko - Přílepková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Ochrana životního prostředí je v současné době velmi aktuální téma ve všech odvětvích. Tato práce zkoumá, jak k ní přistupují ubytovací zařízení a zda si uvědomují svůj vliv. Zabývá se problematikou udržitelného cestovního ruchu a tím, jestli k němu ubytovací zařízení přispívají zpracováním koncepce green managementu. Jejím cílem je zjistit, zda provozovatelé ubytovacích zařízení na Jindřichohradecku uplatňují ekologicky šetrné postupy řízení a provozu a jaké jsou jejich motivy k tomuto jednání. Analyzuje, která environmentální opatření jednotlivá ubytovací zařízení aplikují. Tyto informace byly získávány prostřednictvím telefonického, emailového či osobního dotazování. Výstupem práce je analýza současného stavu environmentálních opatření v ubytovacích zařízeních a následné zpracování návrhu možností jejich budoucího rozvoje v oblasti ekologie.
Potential of Environmental Measures in Accommodation Establishments in Jindřichův Hradec Region
Keywords: ochrana životního prostředí; udržitelný cestovní ruch; ubytovací zařízení; environmentální opatření; green management; environmental protection; sustainable tourism; accommodation establishments; environmental measures; green management