Comparison of the Memoirs of Ulysses S. Grant with Recent Biographies - Vaclík, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
V této bakalářské práci, student provedl analýzu memoárů amerického generála a prezidenta, Ulysses S. Granta. Speciální zaměření bylo věnováno té části memoárů, která se věnuje Americké Občanské Válce. Podkladem pro analýzu byly tři zvolené biografie zabývající se Grantovou osobou, které student porovnal s výše jmenovanými memoáry. Cílem této práce bylo zjistit, zdali Grantovi memoáry a informace v nich uvedené odpovídají skutečným historickým okolnostem. Pozornost byla také věnována nejen informacím chybně uvedeným, ale také informacím Grantem cíleně opomíjeným.
Comparison of the Memoirs of Ulysses S. Grant with Recent Biographies
Keywords: Ulysses S. Grant; Americká Občanská Válka; memoáry; analýza; biografie; Ulysses S. Grant; American Civil War; memoirs; analysis; biographies