Hmotná kultura jihočeských sídel raně novověké nižší šlechty - Faktor, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce Hmotná kultura jihočeských sídel raně novověké nižší šlechty se zabývá nemovitou a movitou hmotnou kulturou raně novověké nižší šlechty zmíněného regionu. Vychází z archeologických výzkumů, historických studií a dalších pramenů. Důkladným rozborem stavebního vývoje vybraných objektů a jejich historie představuje úroveň hmotné kultury nižší šlechty ve vymezeném období.
Material culture of the South Bohemian seats of lower nobility in early Modern Age
Keywords: Hmotná kultura; raný novověk; nižší šlechta; jižní Čechy.; Material culture; early Modern Age; lower nobility; South Bohemian region.