Rozvoj empatie u dětí předškolního věku - Nováčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám empatií u dětí. V teoretické části představuji emoce, které se na empatii významnou měrou podílí, a vymezuji klíčové pojmy. Tato část obsahuje i strategie, které vedou k rozvoji vcítění. V praktické části popisuji pozorování a především experiment, kdy jsem zkoumala, jestli jsou děti v předškolním věku empatické. Dále nabízím ukázku dvou tématických bloků, které jsem realizovala při mých praxích.
Preschool Children and their Development of Empathy
Keywords: empatie; emoce; předškolní věk; sebekontrola; emoční inteligence; empathy; emotion; preschool age; self-control; emotional intelligence