Úrazové pojištění - Daňková, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zaměřuje na problematiku úrazového a životního pojištění. Snaží se objasnit základní pojmy a otázky životního pojištění, popsat samotné fungování i klady a zápory tohoto oboru. Obecně popisuje pojištění a jeho historii, včetně právních úprav a daňových výhod. V neposlední řadě se nezapomíná zmínit o riziku a jeho členění, kvůli kterému se lidé pojišťují.
Accident insurance