Dopravně geografické atributy Jihočeského kraje - Wipplinger, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou dopravně geografických atributů Jihočeského kraje. Ve své podstatě zkoumá dvě nejzákladnější charakteristiky vztahu sídelní struktury a dopravy ? dopravně geografickou regionalizaci území a hierarchizaci středisek osídlení. Práce nebere v potaz pouze hledisko veřejné hromadné, ale také individuální automobilové dopravy. Úvodní kapitoly definují cíle práce a rozebírají základní literaturu související s tématem dopravní geografie. Následuje podrobná metodologická část, kde autor popisuje výběr zkoumaných středisek, vymezování dopravních regionů a analýzu hierarchie dopravních nódů. Další kapitoly analyzují samotný stav vybraného území z hlediska všech výše zmíněných dopravně geografických atributů a závěrečné zhodnocení a syntézu sledované problematiky.
Transport-Geographical Attributes of the South Bohemian Region
Keywords: Jihočeský kraj; dopravně geografická regionalizace; dopravní hierarchizace středisek; veřejná hromadná doprava; individuální automobilová doprava; vertikální dopravní poloha; horizontální dopravní poloha; South Bohemian Region; transport regionalization; hierarchization of the transport nodes; public transport; individual automobile transport; vertical transport location; horizontal transport location