Characterisation of novel serpin TILIr and its relatives from the superfamily of serine protease inhibitors from Ixodes ricinus tick - Slabá, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce pojednává o nově objeveném genu z klíštěte Ixodes ricinus, pojmenovaném TILIr (TIL Ixodes ricinus). Protein obsahuje TIL doménu a patří mezi inhibitory trypsinu. Spolu s TILIrem byly analyzovány dvě jeho isoformy. Výsledkem práce byla produkce rekombinantního proteinu v bakteriálním expresním vektoru a jeho funkční analýza. Protein, patřící do rodiny inhibitorů trypsinu, představuje potenciálního kandidáta pro komponentu protiklíštěcí vakcíny.
Characterisation of novel serpin TILIr and its relatives from the superfamily of serine protease inhibitors from Ixodes ricinus tick
Keywords: serpiny; TILIr; Ixodes ricinus; inhibitory trypsinu; serpins; TILIr; Ixodes ricinus; trypsin inhibitors