Vybrané možnosti hudebních aktivit ve školní družině pro mladší školní věk - Vlažná, Daniela (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá možnostmi hudebních aktivit ve školní družině se zaměřením na mladší školní věk. Charakterizuje základní pojmy jako volný čas, mladší školní věk, školní družina, vychovatel, hudba a hudební činnosti. Součástí práce jsou konkrétní návrhy postupů a aktivit, které lze při práci s dětmi využít a jejich následná reflexe, díky které je lepší přehled dané hodiny. Dále je součástí i výzkum formou rozhovorů, k lepší představě o skutečných hudebních činnostech provozovaných ve vybraných školních družinách.
Selected possibilities of musical activities in the school club for younger school age
Keywords: mladší školní věk; volný čas; školní družina; hudba; hudební činnosti; žáci; younger school age; lemure time; the school club; music; music activities; pupils