Suity pro sólový akordeon autorů ruské skladatelské školy zvláštnosti problematiky jejich interpretace na základních uměleckých školách a konzervatořích. - Paclíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá suitami pro sólový akordeon autorů ruské skladatelské školy a zvláštnostmi problematiky jejich interpretace na základních uměleckých školách a konzervatořích. Hlavním cílem práce je přiblížení české, slovenské a ruské akordeonové hudební scény, dále analýza vybraných akordeonových suit tří ruských skladatelů a následné zamyšlení nad vhodností zadávání těchto suit do repertoáru žákům základních uměleckých škol a studentům konzervatoří. Úkolem je představit akordeon nejen jako nástroj lidový, nýbrž také koncertní.
Suites for accordion solo by the authors of the Russian composition school - specific problems of their interpretation at music schools and conservatoires.
Keywords: akordeon; suita; Česká republika; Slovenská republika; Rusko; analýza; interpretace; porovnání; accordion; suite; Czech Republic; Slovak Republic; Russia; analysis; interpretation; comparing