Digitální prostorové modely historické podoby městských komplexů na základě dobových fotografií - Sobotka, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá výzkumem možnosti využití dobových fotografií pro vytvoření kompaktního modelu části historického jádra v Českém Krumlově, v mém případě se jedná o ulici Latrán. Na základě dobových fotografií bylo nutné navrhnout vhodnou metodu vizualizace modelu a popsat postup tvorby této metody. Model na základě vhodné metody vizualizace znázorňuje historické změny v části historického jádra města. Práce dále obsahuje návrh konkrétního využití modelu Českého Krumlova pro odbornou nebo turistickou prezentaci na základě studie realizací 3D modelů městských komplexů ve světě. Výstupem bakalářské práce je 4D model ulice Latrán v Českém Krumlově, který vznikl na základě dostupných materiálů a vhodného software.
Digital spatial models of historical form of urban complexes on the example of the historical photos
Keywords: Český Krumlov; model; 3D; 4D; Český Krumlov; model; 3D; 4D