Život a práce v Ústavu sociální péče v Oseku v létech 1955 -1988 - Ondrejková, Světluše (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá popisem založení zařízení, jeho rozvoje a pracovní činnosti řeholních sester a civilních pracovníkův Ústavu sociální péče v Oseku u Strakonic formou vzpomínek. Přináší zpětný pohled na uplynulou dobu a možnosti její návaznosti na práci v budoucnu.
Life and work at the Institution of Social Care in Osek between 1955 and 1988
Keywords: historie a rozvoj sociální péče; práce s osobami s mentálním postižením; retrospektiva; history and development of social care; interaction with mentally disabled people; retrospective