Konstrukce a realizace generátoru funkcí a jeho aplikace - Chaloupek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou generátorů tvarových signálů. Je popsán princip generátoru tvarového signálu po obvodové stránce z hlediska principu a tvaru tvoření tvarového signálu, jeho generování a případné užití. Dále je vytvořen návrh obvodového řešení realizovaného generátoru a následně je provedena praktická realizace generátorů tvarového signálu, jejich stavba, oživení, nastavení a změření výstupních parametrů. Na závěr je uvedeno užití realizovaného generátoru v navržené laboratorní úloze a aplikace úlohy včetně zadání a vyřešení aplikační laboratorní úlohy pro žáky středních škol.
Construction and Realisation of Function Generator and its Application
Keywords: generátor; tvarový signál; řešení generátoru; laboratorní úlohy; generators; waveform signal; realized generator; laboratory work