Možnosti zvýšení efektivnosti mzdového systému podniku - Bejdová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je zhodnotit efektivitu mzdového systému podniku a spokojenost zaměstnanců z hlediska motivace a peněžních a nepeněžních odměn. Dále byly zjišťovány údaje ohledně nákladů práce a porovnání těchto nákladů se statistickými údaji. Na základě zjištěných údajů navrhnout možnosti zvýšení efektivnosti stávajícího mzdového systému a zhodnocení jejich dopadu na ekonomickou situaci firmy.
Improvement of the company wage payment system
Keywords: mzdový systém; motivace; finančí a nefinanční odměny; náklady práce; wage-payment plan; motivation; financial and non-financial remunerations; costs on work