Fluktuace pracovníků ve vybrané organizaci - Novotná, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je navrhnout změny na zlepšení a zefektivnění řízení lidských zdrojů v oblasti fluktuace pracovníků ve vybrané organizaci v návaznosti na provedené analýzy, posouzení a zhodnocení řízení této oblasti. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vytvořen literární přehled, jenž vychází ze studia odborné literatury, odborných článků a internetových zdrojů, které se zaměřují na danou problematiku. Literární přehled konkrétně pojednává o fluktuaci zaměstnanců, kdy se zaměřuje na její teoretické vymezení a souvislosti s ní související včetně vztahu s pracovní spokojeností. Navazující praktická část se zabývá analýzou fluktuace ve vybrané organizaci. Nejprve je organizace představena a poté je provedena analýza fluktuace dle vybraných ukazatelů a analýza pracovní spokojenosti ve vztahu k fluktuaci. Na základě těchto analýz jsou poté vypracovány návrhy, které by vedly k případnému zlepšení analyzované oblasti.
Employee turnover in a selected organization
Keywords: Řízení lidských zdrojů; fluktuace; analýza fluktuace; pracovní spokojenost.; Human resources management; employee turnover; analysis of employee turnover; job satisfaction.