Specifika sportovního slangu - Růžičková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je analýza sportovního (fotbalového) slangu. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické, praktické. Teoretická část pojednává o vývoji a struktuře národního jazyka a podává charakteristiku slangu v obecné rovině. Obsahuje také základní přehled onomaziologických postupů, které se při tvoření slangových po-jmenování uplatňují. V praktické části je podroben sebraný jazykový materiál důkladné analýze. Součástí práce je slovník shromážděných lexikálních prostředků s výkladem jejich významu. Cílem práce je zachytit současný stav fotbalového slangu a přiblížit slovník vybraného slangu z lingvistického hlediska.
Specifics of sport slang
Keywords: slang; sportovní slang; fotbalový slang; slangový slovník; slang; sports slang; football slang; slang vocabulary