Časopis Čin "týdeník pro veřejné a kulturní otázky" - Filmové referáty - Müglová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je představit nakladatelský časopis, týdeník Čin s podtitulem "Týdeník pro kulturní a jiné veřejné otázky". Po stručném uvedení dobového kontextu následuje konkrétní představení týdeníku Čin. Představeni budou redaktoři a nastíněn celkový obsah tohoto týdeníku. Práce je zaměřena především na rubriku týkající se filmových článků. V začátcích bude představena celková situace filmové kritiky u nás. Práce bude pokračovat analýzou rubriky Filmové referáty, což byla rubrika, jež se právě tomuto tématu věnovala. Společně s Filmovými referáty budou představeni i jejich tvůrci.
The Periodical Čin "týdeník pro veřejné a kulturní otázky"
Keywords: týdeník Čin; nakladatelské časopisy; Filmové referáty; filmová kritika.; weekly magazine Čin; magazine publishing; Movie essays; film criticism.