Systémy situační prevence a zkušenosti s provozováním kamerových systémů městských policií v Jihočeském kraji. - Sklenář, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití kamerových systémů, které provozují obce a města v Jihočeském kraji, respektive obecní a městské policie. Práce nahlíží na městské kamerové dohlížecí systémy jako na jedno z opatření prevence kriminality na veřejných prostranstvích. Smyslem/cílem této práce je zjistit zda kamerové systémy ?v rukách? městských policií jsou vhodným nástrojem k potírání protiprávního jednání na veřejných prostranstvích.
Situational prevention systems and experience with the operation of CCTV Municipal Police in the South Region.