Rizikové faktory v chovu králíka domácího - Hořejšová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá chovem králíků. Popisuje správné postupy v chovu králíků a upozorňuje na rizika s ním spojené. V úvodní části popisuje historický vývoj domestikace králíka. V dalších částech popisuje správné postupy při chovu králíků a upozorňuje na rizika, která jsou s chovem spojená. V poslední části jsou vypsány nejčastější nemoci králíků. Zmíněny jsou i jejich klinické příznaky a terapie, kterou ovšem vždy musí určit veterinární lékař. Práce je doplněna o vlastní fotografie.
Keywords: Králík; riziko; nemoc; chov; Rabbit; risk; disease; breeding