Specifická práce s projevy ADHD u dětí na 1.stupni ZŠ - Musilová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na specifickou práci učitele na 1.stupni ZŠ v souvislosti s projevy chování, které jsou typické pro děti s ADHD. Teoretická část přibližuje 1. stupeň ZŠ, dítě mladšího školního věku z pohledu vývojové psychologie, dále se věnuje vymezení pojmu ADHD, výskytu ADHD, příčinám vzniku a projevům ADHD. Praktická část dipolomové práce analyzuje rozhovory s pedagogy, kteří se setkali s dítětem s ADHD během své pedagogické praxe. Dochází zde ke zjišťování způsobu práce pedagoga s projevy této poruchy ve školním prostředí 1. stupně ZŠ.
Specific work with manifestations ADHD by the children at the primary school
Keywords: ADHD; hyperaktivita; nepozornost; impulzivita; dítě mladšího školního věku; vývojová psychologie; ADHD; hyperactivity; inattention; impulsivity; young school age children; development psychology