Pojmové mapy a jejich využití při výuce fyziky na ZŠ - Musil, Josef (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce je provést teoretický rozbor související s tvorbou pojmových map a jejich využitím na základní škole, a také tvořivostí i dalšími aspekty kreativního procesu. Další částí je didaktická analýza, která zahrnuje komplexní rozbor zvoleného fyzikálního tematického celku. Následuje ověření vytvořených pojmových map ve výuce na základní škole, které bylo realizováno v rámci pedagogické sondy.
The Concept Maps and their use in physics teaching in basic schools
Keywords: pojmové mapy; tvořivost; škola; concept maps; creativity; school