Možnosti obnovy lokalit historických parků v rámci revitalizace krajiny - Kubatová, Helena (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá obnovou historických parků a sadů. Práce má formu literární rešerše a je rozdělena do kapitol. V práci jsou popsány druhy historických parků a zahrad a jejich rozdělení podle stylu. Dále je vysvětlena ochrana, údržba, a hlavně obnova těchto historických míst. Práce také zahrnuje kapitolu o možnostech, kterými mohou být projekty financovány. Samozřejmostí jsou příklady realizací jako je revitalizace Husových sadů v Jindřichově Hradci, rekonstrukce Třeboňského zámeckého parku nebo revitalizace podzámeckého parku v Pardubicích.
Mapping ornamental historic country gardens and a proposal for their renovation
Keywords: historický park; sad; rekonstrukce; Jindřichův Hradec; Třeboň; Pardubice; historical park; garden; reconstruction; Jindřichův Hradec; Třeboň; Pardubice