Floristický průzkum Studenského a Lipnického potoka u Studené (Javořická vrchovina) - Hartmannová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá floristickým průzkumem povodí Studenského a horního toku Lipnického potoka. Práce je zaměřena na přírodní biotopy, především na ty mokřadní. Cílem je charakteristika biotopů, celkový seznam druhů vyšších rostlin a výskyt chráněných, ohrožených a jinak významných druhů rostlin.
Floristic research of the Studenský creek and Lipnický creek basin at Studená (Javořická highlands)
Keywords: biotop; lokalita; mokřad; Studenský potok; Lipnický potok; biotope; habitat; wetland; Studenský creek; Lipnický creek