Využití projektu fiktivní firmy při výuce ekonomických předmětů na střední škole - Dánová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím projektu fiktivní firmy při výuce ekonomických předmětů na střední škole, zejména na obchodní akademii. Cílem je zavedení projektu fiktivní firmy ve výuce ekonomických předmětů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán projekt fiktivní firmy, jeho cíle, organizační formy, vyučovací metody, hodnocení a sebehodnocení žáků a možné výstupy z projektu. V praktické části je realizován projekt fiktivní firmy při vyučování ekonomických předmětů na obchodní akademii, jako experiment, který je zhodnocen prostřednictvím evaluačního dotazníku pro žáky.
The use the project fictitious company in teaching economic subjects in secondary school
Keywords: Fiktivní firma; žáci; výukové metody; ekonomické předměty; vyučovací metody; hodnocení žáků.; Fictitious company; pupils; teaching methods; economic subjects; teaching methods; pupil assessment.