Péče o zaměstnance - Kadlecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je zmapování péče o zaměstnance v podnicích a firmách majících své sídlo v okrese Pelhřimov. Práce se zabývá zaměstnaneckými vztahy a péčí o zaměstnance, pod kterou spadá například pracovní režim a pracovní doba, pracovní prostředí, personální rozvoj pracovníků, služby poskytované pracovníkům na pracovišti, benefity, bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci, ale také motivace a stimulace pracovníků. Prvním krokem při zpracování této diplomové práce bylo nastudování odborné literatury, na kterou bylo navázáno vypracování dotazníku. Ten byl základem pro dotazníkové šetření, které následovalo a probíhalo po dobu čtyř měsíců. Poté byla získaná data vyhodnocena, zpracována do tabulek a grafů a okomentována. Výsledkem práce je srozumitelný obraz situace v oblasti péče o zaměstnance v okrese Pelhřimov, zjištění největších problémů a nejvíce problémových odvětví národního hospodářství.
Care of employes
Keywords: Péče; zaměstnanec; okres Pelhřimov; pracovní smlouva; ukončení pracovního poměru; zaměstnanecké výhody; benefity; bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci; přesčas; ochranné pracovní pomůcky; pracovní doba; dotazníkové šetření; care; employee; district Pelhřimov; contract of employment; termination of employment; employee benefits; benefits; occupational safety and health at work; overtime; protective gear; working hours; survey