Osobnost Engelberta Dollfusse - Zemanová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem bakalářské práce s názvem Osobnost Engelberta Dollfusse je zmapování Dollfussova života. Engelbert Dollfuss byl významným politikem zejména 30. let 20. století. Od svého zvolení kancléřem změnil Rakouskou republiku v tzv. "austrofašistický" stát. V rámci budování nového státu zaváděl mnoho opatření, pro která si vysloužil také přezdívku "Milimetternich". Svůj vybudovaný post si ale dlouho neužil. Kvůli dlouhodobému odolávání nacistickému vlivu se dostal do nepřízně Adolfa Hitlera, a stal se tak jednou z jeho prvních obětí. Cílem bakalářské práce je analyzovat a interpretovat osobnost E. Dollffusse na základě literatury a pramenů z 30. let 20. století, a zachytit tak významné okamžiky jeho života.
The personality of Engelbert Dollfuss
Keywords: Engelbert Dollfuss; Křesťansko-sociální strana; Rakousko; Stavovský stát; Engelbert Dollfuss; The Christian Social Party; The Republic of Austria; The corporate state