Analýza hospodaření pivovaru - Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou hospodaření Dalešického pivovaru. Práce je zaměřena na finanční stránku podniku, která je analyzována pomocí nástrojů finanční analýzy a dále na nefinanční faktory, které ovlivňují existenci pivovaru. Výsledky finančních ukazatelů jsou srovnány s výsledky celého odvětví pivovarnictví. Na základě analýz jsou navržena řešení pro eliminaci případné neefektivnosti a doporučení pro budoucí rozvoj pivovaru.
Analysis of Brewery Management
Keywords: finanční analýza; nefinanční analýza; poměrové ukazatele; bankrotní modely; bonitní modely; financial analysis; non-financial analysis; ratio indicators; bankruptcy models; creditworthy models