Srovnání úrovně internetového bankovnictví v ČR a Kazachstánu - Trotsenko, Sofiya (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je založena na srovnání internetového bankovnictví dvou zemí. Pro srovnání jsem vybrala Českou republiku a Kazachstán. V současné době je tato otázka významná, protože internetové bankovnictví se dostává do centra pozornosti finančních institucí. S rostoucím trendem nových inovací bankingu mohou klienti jednoduše odesílat platby, plánovat rozpočet na budoucí výdaje a kdykoliv se přehledně podívat na minulé platby, aby měli všechny své výdaje pod kontrolou. Internetové bankovnictví se tak získává rozhodující vliv na formování konkurenční výhody v boji o potenciální zákazníky z jiných bank. Praktická část práce je zaměřena na zjištění výhod a nevýhod on-line bankovního systému. V první části jsou stručně popsány bankovní systémy obou zem, cílem je pochopit jejich specifika, a vysvětlit tak případné rozdíly ve vlastním elektronickém bankovnictví. Druhá část práce porovnává rozsah a stupeň zavedení elektronického bankovnictví v obou zemích. Hlavní část práce spočívá v porovnání poskytovaných služeb u vybraných bank v Kazachstánu a v České republice.
The comparison of the level of internet banking in the Czech Republic and Kazakhstan
Keywords: elektronické bankovnictví; služby internetové bankovnictví; elektronický platební systém; internet Banking; Online banking services; electronic payment systems