Financování bydlení v ČR - Havel, Samuel (Jihočeská univerzita, 2022)
Předmětem této práce je především porovnání jednotlivých možností financování bydlení a následná ukázka nejlepší možnosti na vzorovém modelu. Pozornost je zaměřena přede-vším na hypotéční úvěr, překlenovací úvěr a stavební spoření. Je zde také popsaná mo-mentální situace na realitním trhu. Součástí práce je také daňová soustava a nemovitosti.
Housing Financing in the Czech Republic
Keywords: bydlení; bytová politika; formy bydlení; financování bydlení; stavební spoření; hypoteční úvěr; spotřebitelský úvěr; leasing nemovitostí; překlenovací úvěr; Housing; housing policy; forms of housing; housing finance; building savings; mortgage loan; consumer loan; real estate leasing; bridging loan