Výnos, riziko a likvidita investičních možností - Králová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem mé diplomové práce je ,, Výnos, riziko a likvidita investičních možností''. V úvodní části mé práce definuji pojem investice a jejich základní členění. Dále se zabývám teorií finančního trhu a charakteristikou dílčích segmentů, které v rámci finančního trhu fungují. Definuji cenné papíry, jejich specifika a druhy. Další část práce je zaměřena na investiční strategii, která by měla pomoci investorovi postupovat při investování racionálně. Zaměřila jsem se zde na pravidla magického trojúhelníku a na definování výnosu, rizika a likvidity. Zmiňuji se také o teorii portfolia investic. Dále popisuji vybrané investiční možnosti rozdělené do podkapitol individuální a kolektivní investování. V závěru práce se zabývám sestavením portfolia individuálního investora (fyzické osoby) a komparací výnosu, rizika a likvidity vybraných investičních možností.
The yield, risk and liquidity of investment options
Keywords: investice; individuální investor; investiční strategie; portfolio investic; výnos; riziko; likvidita; podílový fond; investment; individual investor; investment strategy; investment portfolio; yield; risk; liquidity; unit trust