Tvorba map a plánů pro užití ve sportu a volném čase - Horská turistika a horolezectví - Hrubý, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2015)
V této práci jsou navrženy nové turistické a horolezecké cesty v oblasti Novohradských hor. Dále popisuje využití kartografie pro mapování turistických a horolezeckých cest. Navržené cesty jsou jednotlivě popsány v textu. Metodika práce byla převzata z kartografických zásad, turistické a horolezecké metodiky. Úvodní kapitoly charakterizují řešené území z fyzicko-geografického hlediska a poskytují základní informace o dané oblasti. Dále se píše o zajímavých místech v Novohradských horách. Další klíčovou částí je metodika provádění technické části. V závěru práce je konečný návrh horolezeckých a turistických cest. Grafická část a fotografie jsou uvedeny v přílohách.
Creation of maps and plans for use in sports and leisure - Hiking and climbing
Keywords: Tvorba map; mapování; horolezectví; turistika; tématická kartografie; Creation of maps; mapping; climbing; hiking; thematic cartography