Porovnání výnosu a kvality pšenice - Cirhan, Radek (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma diplomové práce: Porovnání výnosu a kvality pšenice. Do pokusu byly zařazeny 3 klasické odrůdy (Midas, Genius a Papageno) a 1 hybridní odrůda (Hyland). Pokus proběhl v roce 2014 v provozních podmínkách zemědělského podniku. Hodnocené odrůdy Midas a Genius jsou z hlediska pekárenské kvality zařazeny mezi elitní odrůdy a odrůda Papageno a hybridní odrůda Hyland jsou v kategorii nevhodných pro výrobu kynutých těst. Pokus byl zaměřen na hodnocení hlavních výnosových prvků počet klasů na m2, počet zrn v klasu, hmotnost tisíce zrn. Dalším hodnoceným parametrem byla kvalita zrna hodnocených odrůd.
The comparision of winter wheat grain yield and quality
Keywords: pšenice ozimá; výnos zrna; kvalita zrna; winter wheat; grain yield; grain quality