Anylýza řešení úloh 2. kola 55. ročníku MO v Jihočeském kraji - Kučerová, Renata (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce si klade za cíl anylyzovat řešení 2. kola 55. ročníku MO v Jihočeském kraji. Tato práce může sloužit jako příprava žáků na matematickou olympiádu nebo jako sbírka příkladů pro nadanější žáky.
The problems solutions analysis of the second round of 55-th year MO in South Bohemia region
Keywords: Podobnost; nerovnost; Pythagorova věta; prvočísla; aritmetická posloupnost; kružnice opsaná.; Similarity; inequality; Pythagoras' theorem; prime numbers; arithmetic progression; circumscribed circle