Návrh projektu využití historických vodních děl v cestovním ruchu CHKO Blanský les - Šůnová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se věnuje problematice historických vodních děl v CHKO Blanský les. Hlavním cílem práce je návrh na využití historických vodních děl v cestovním ruchu. V teoretické části jsou definovány pojmy spojené s oblastí cestovního ruchu, historických vodních děl, managementu a marketingu. V praktické části jsou vybrána tři nejvhodnější historická vodní díla a je pro ně navrženo využití v cestovním ruchu. Varianta využití je vypočítána pomocí manažerského rozhodovacího procesu a Saatyho metody. Na základě výpočtů jsou v poslední části práce uvedena vhodná navrhované řešení.
The proposal of project utilizing historical water constructions in tourism of Blanský les
Keywords: vodní díla; vodní mlýn; cestovní ruch; atraktivita; technické památky; water works; water mill; tourism; atractivity; technical heritage