Ekonomický rozvoj Středočeského kraje v souladu s ochranou životního prostředí - Benešová, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem mé diplomové práce bylo zpracování programu ekonomického rozvoje Středočeského kraje v souladu s ochranou životního prostředí a zásadami trvalé udržitelnosti. Navrhovaná opatření vycházejí z popisu situace ve Středočeském kraji z různých hledisek. Hlavní pozornost jsem věnovala ekonomické charakteristice kraje ve vazbě na specifika přírodních podmínek. Dále program vychází z charakteristik sociálního a environmentálního rozvoje. Zvláštní důraz je kladen na co největší zapracování zásad trvalé udržitelnosti včetně optimalizace využití a podpory obnovitelných zdrojů energie.
Economic development in accordance with environmental protection
Keywords: ekonomický rozvoj; trvale udržitelný rozvoj; Středočeský kraj; podpora; životní prostředí; economic development; sustainable development; Středočeský region; support; environment