Naučné stezky v cestovním ruchu vybrané části Šumavy - Štolková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu využití naučných stezek ve vybrané oblasti Šumavy. Práce vyhodnocuje naučné stezky z hlediska jejich významných charakteristik a objasňuje, zda se tyto charakteristiky u jednotlivých naučných stezek liší. Kromě toho se práce věnuje posouzení struktury návštěvníků naučných stezek, jejich vztahu k nim a vyhodnocuje rozdíly v postojích k atributům naučných stezek mezi návštěvnickými segmenty na základě analýzy dotazníkového šetření. V rámci projektu optimalizace se práce snaží identifikovat možnou optimalizaci naučných stezek v zájmové oblasti a to na základě hypotézy, že v této oblasti možnosti optimalizace využití naučných stezek existují.
Educational routes in tourism of selected part of Šumava mountains
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; naučná stezka; Šumava; projekt; tourism; conditions of tourism; educational route; Šumava mountains; project