Vytvoření a ověření specializovaných průpravných cvičení pro nářadí prostná ženské sportovní gymnastiky - Placková, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce bylo co nejlépe vytvořit a ověřit specializovaná průpravná cvičení pro nářadí prostná ženské sportovní gymnastiky.Tyto specializovaná průpravná cvičení by měly být využitelné pro nácvik prvků v etapě základního a specializovaného tréninku sportovních gymnastek a také ve školní tělesné výchově. Jedná se o tzv. abecedu cvičení na tomto nářadí. Ověření proběhlo v tréninku sportovních gymnastek při TJ Merkur České Budějovice a v dalších oddílech Jihočeského kraje a Kraje Vysočina. Na základě pozorování a dotazníku byly vyhodnoceny klady a zápory cvičení a doporučení pro praxi.\\
Formation and verification of specialized setting-up exercises for floor event apparatus of women sport gymnastics
Keywords: Sportovní gymnastika; specializovaná průpravná cvičení; prostná \\; Sports gymnastics; specialized warming-ups; floor exercises apparatus\\