Vývoj metod zobrazování terénního reliéfu - Fialová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami znázornění terénního reliéfu, popisem a základním rozdělením terénních tvarů. Cílem práce je seznámit čtenáře se způsoby znázornění terénu a jejich historickým vývojem a jednotlivé metody zhodnotit z hlediska možnosti získávání informací o výškách.
Developement of Terrain Representation Methods
Keywords: Terénní reliéf; tvary terénu; výškopis; kopečková metoda; šrafy; vrstevnice; barevná hypsometrie; stínování; DTM.; Terrain relief; shapes of terrain; hypsography; hill method; hatches; contour lines; colored hypsometry; shading; DTM.