Václav Jan Tomášek (1774-1850): Requiem Es dur z kůru kostela v Ledenicích - Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Václav Jan Tomášek (17741850) byl významnou osobností dějin české hudby první poloviny 19. století. Na kůru kostela svatého Vavřince v Ledenicích se dochovalo jemu autorsky připsané Requiem Es dur. Skladba se nevyskytuje v žádném soupisu Tomáškova díla. Hlavním cílem práce je edice skladby a její rozbor. Kromě toho bude věnována pozornost také Tomáškovu vztahu k jihočeskému regionu, skladatel byl totiž řadu let domácím učitelem hudby v rodině hrabat Buquoyů.
Václav Jan Tomášek (1774-1850): Requiem in E flat Major from the Ledenice Parish Church
Keywords: Tomášek; requiem; dílo; mše; Tomášek; requiem; composition; mass